Anlatımlı örgü HIRKA modelleri

2014-05-24 00:31:00
Anlatımlı örgü HIRKA modelleri |  görsel 1

Tek kelime ile süper bir BAHARLIK HIRKA modeli. Hem şiş örgü tekniği hemde tığ örgü tekniği ile örülmüş. Baharlık örgüler için süper bir seçenek. Özellikle çalışan bayanlar için pastel tonlarıyla çok şık duracaktır. İp olarak NAKO saten tarzı iplerin uygun ve şık düşeceğini düşünüyorum. Yinede tercih sizin.

HIRKANIN YAPILIŞI:
 
23 cm 58 ilmek atarak örgüye başlayın 2 yüz & 2 ters lastik örgüyle kolları örmeye başlayalım. Her 6ncı sırada şiş başlarında 1 ilmek arttırın. 11 kez bunu tekrarlayınca örgümüz 80 ilmek olunca arttırmayı kesin ve başlandgıçtan 24,5 cm örünce kol koltuk kesimi yapacağız.
 
Şimdi örgümüz 24,5 cm oldu ve eksiltmeleri her şiş başında yapacağız. İlk önce 4 ilmek kesin. Her 2 şiş başındada yapın. Daha sonra ki şiş başlarında sıralya  1 kez 2 ilmek ~1 kez 1 ilmek ~  1 kez 2 ilmek ~1 kez 1 ilmek ~ 1 kez 2 ilmek ~1 kez 1 ilmek ~ 6 kez 1 ilmek ~ 1kez 2 ilmek ~ 1 kez 1 ilmek ~ 1kez 2 ilmek ~ 1 kez 1 ilmek ~ 1 kez 2 ilmek ~ 1 kez 4 ilmek ~ 1 kez 2 ilmek ay beynim çatlayacak umarım doğru yazmışımdır. Toplam 31 ilmek bir yandan + 31 ilmek te diğer yandan eksilmiş olmalı ;(. Ortada 18 ilmek kaldığında ve örgü boyu kol kesiminden itibaren 13 cm 38 sıra olduğunda tüm ilmekleri birden kapatın. Kolları şişlerle ördükkk.
 
BEDEN : Şeması  var hanımlar ALLAHTAN; çünkü tığişini anlatmak çok garip oluyor. En güzeli şemalı olan tığişlerinden örgüyü uygulamak son derece kolay. 

108
0
0
Yorum Yaz
Yeni örgü modelleri